HENSCHEL-STEINAU, INC.

  • PROJECT MISSION

    Design the interiors of a new corporate headquarters building.
  • CLIENT GOALS

    Find a firm that could design the interior of the new building. Three previous designers failed to fulfill the client’s requirements.
  • CONSTRAINTS

    The client required a gigantic art studio used to design and fabricate point-of-purchase advertising displays, the heartbeat of the company. There was not enough space within the existing footprint of the building. A primary concern was the corridors which had to be very wide to accommodate the transfer of huge rigid displays.
  • DESIGN APPROACH

    An alternative to expanding the building had to be found. CFA’s space planning met that challenge by eliminating the outer corridor wall and a huge file room. The files were relocated along the corridor. The corridor, which provided circulation throughout the building for people and product, was designed as an open figure 8 path. This added aesthetics and efficiency to the workspace. The wide corridor provides plenty of space for the transfer of huge displays and opening the file drawers. The ceiling houses a light-well that mirrors the walkway and provides light for reading the files. The file cabinets act as a breakaway corridor wall, providing privacy for the workstations behind. The file cabinets are capped with ivy-filled planters that bring the warmth of foliage to the space without taking up any floor space. All needs were met and 3 extra work areas were squeezed out as well.
  • Location:

    Englewood, N.J.